Cryptocurrency News

Cijena bitcoina je skočila  iznad 10.000 dolara po prvi put od početka 2018. godine, što je dodatna prekretnica u najnovijem povečanju vrijednosti  virtualne valute.

Vrijednost bitcoin-a je više nego utrostručena od pada u  zadnjemu tromjesećiju  prošle godine na oko 3.200 dolara a  nakon najvećega pada svih vremena s vrijednosti bitcoin-a sa od oko  ,19.500 dolara u  prosincu 2017. godine.

1 Bitcoin equals 69,168.31 Croatian Kuna  -  Jun 22.

Kao i uvijek, teško je biti siguran što pokreće promjene cijene bitcoin-a. No, jedan očigledan povod je i najava Facebooka o uvođenju vlastite kripto valute, zvane Libra            ( Vaga), ranije ,početkom ovog tjedna. Libra  je potencijalni konkurent bitcoin-a a što donosi novu dodatnu legitimnost cjelokupnom tržištu kripto-valute.

Također, kao najvrednija kripto valuta na svijetu, bitcoin često služi kao medij razmjene među ostalim kripto valutama - kao što američki dolar djeluje kao zadani medij razmjene za globalnu trgovinu. Stoga bi uvođenje Facebooka u novu kripto valutu iduće godine - a možda i kopiranje - moglo pojačati vrijednost bitcoin-a.

Bitcoin porast je dio šireg kripto valutnog buma.  Eternium , valuta mreže Ethereum, sada vrijedi više od 290 dolara, što je rekord 2019. godine. Bitcoin Cash, Litecoin, Monero i Dash su na vrhuncu ili blizu 2019. godine.

Spread the World
>